Om oss

Åkesson Bygg är en byggfirma i Kalmar som erbjuder ett brett utbud av bygg och anläggningstjänster. Vi tar hand om helheten och hjälper våra kunder genom hela byggprocessen.

Vilka är vi?

Åkesson Bygg grundades 2010 och drivs av Alex Åkesson med anställda. Företaget har en handplockad tjänstemannaorganisation som täcker upp ett mycket brett register inom byggnadsteknik. Med denna breda kompetens antar vi alla typer av uppdrag inom bygg och anläggning.

Företaget är uppbyggt som två avdelningar med byggserviceverksamhet och entreprenadverksamhet. Tillsammans omsätter avdelningarna ca 200mkr per år.

På byggserviceavdelningen har vi stor kompetens inom ROT och medelstora nybyggnadsprojekt. Stambyten, renovering av bostäder och flerbostadshus samt industriservice ett vanligt inslag.

Entreprenadsidan ägnar sig gärna åt större uppdrag inom bostad, industri och handel. Här kan exempel lägenhetshus på 15 våningar till högskolor och större industribyggnadsprojekt ligga på bordet.

Vi verkar främst i Kalmar och Blekinge län med huvudkontoret i Kalmar men även filialer i Oskarshamn och Torsås. Vi har ett 70-tal anställda med en bred och samlad yrkeserfarenhet.

Vi vänder oss till andra näringsidkare samt privatpersoner och åtar oss stora som små uppdrag. Några exempel kan vara Industrier, kommuner, bostadsrättsföreningar och försäkringsbolag. Vi har även ramavtal med olika myndigheter, kommuner och stora industrier i Kalmar län där vi frekvent utgör våra byggtjänster.

I våra entreprenader har vi ett väl fungerande samarbete med duktiga underentreprenörer inom alla berörda verksamhetsområden.

Oavsett om uppdraget vi utför är av liten eller stor karaktär, så är du som kund mycket viktig för oss. Vi är måna om att hålla en nära dialog och gör alltid vårt yttersta för att tillmötesgå Dina önskemål.

 

Vi har Kvalitetsansvar enligt:

Nya PBL (plan och bygglagen)

Byggarbetsmiljösamordnare (BAS U/BAS P)

Installations och CAD samordning

Betongkonstruktioner klass 1

T/R- Stål klass N

 

Alla anställda yrkesarbetare är certifierade enligt BYN (Byggnadsindustrins yrkesnämnd)
Företaget är certifierade inom Kvalitet och miljöledningssystemet FR 2000.